Sverre Ekås gleder seg til NM i Temporitt går av stabelen på Kongsvinger 27. juni. Han har selv vært en av Norges elitesyklister og vet hvor viktig det er å ha gode samarbeidspartnere.  Ekås sitter i styret for Aktiv Bemanning og glad for at selskapet støtter den lokale sykkelsatsingen. – Det er viktig at næringslivet støtter opp om lokale initiativ, sier Ekås.

For Glåmdal SK er det et kvalitetsstempel å igjen få tildelt et så stort arrangement, og det er positivt både for våre lokale syklister og for Kongsvinger. To ganger tidligere har Glåmdal SK arrangert NM i temporitt.

Arrangementet er i de beste hender

Ole Petter Vibekken, som er rittleder for etappen i Kongsvinger, er sportssjef og hovedtrener for sykkellinja ved NTG Kongsvinger og engasjert i Glåmdal SK. Gjennom Ole Petter har NTG og Glåmdal SK utviklet er svært godt og nært samarbeid.

– Ole Petter har vært en meget habil syklist og har representert Glåmdal SK i mange NM-ritt, sier Ekås. Nå har han tatt med seg sine beste erfaringer inn i det som skal bli, som han selv sier, eksamen for Kongsvinger som arrangørby. Arrangementet er i de beste hender, understreker Ekås.

Ole Petter og Glåmdal SK har lagt ned en formidabel jobb siden det i vinter ble kjent at klubben ble tildelt temporittet, sier den tidligere elitesyklisten. Slike initiativ heier vi på.

Det blir kamp om NM-trøya

Det er mange skarpe syklister som stiller til start, og det vil bli kamp om NM-trøya. Den er gjev å sykle med for de som skal delta i Tour de France. På startstreken i Kongsvinger står blant annet Edvald Boasson Hagen og Kristoffer Skjerping. Begge er favoritter til NM-trøya.

Sverre Ekås håper riktig stiller opp med norske flagg og heiarop under NM Temporitt på Kongsvinger torsdag 27. juni.

– Om Skjerping skulle vinne etappen i Kongsvinger, tar han NM-trøya så og si på hjemmebane. Han har tidligere syklet for Glåmdal SK, sier Ekås.

Glåmdal SK har også en meget sterk kandidat i juniorklassen som stiller til start. Vegard Stokke har vist internasjonal kapasitet og er en utøver jeg gleder meg til å følge i årene fremover. Han har skikkelig bra trøkk i tråkkene.

NM-titler for Glåmdal Sykleklubb

Når Ekås ser tilbake på sin egen sykkelkarriere er det mange gode minner og artige historier han trekker frem. Fire år på rad, fra 1976 til 1979 tok han blant annet NM-titler i lagtempo for Glåmdal SK. Men først og fremst fremhever han den gode sykkelkulturen som har vokst frem i Kongsvinger. På 80-tallet hadde klubben blant annet en svært god ungdomsavdeling. Det som er så flott med Glåmdal SK er at de er en klubb for alle sykkelinteresserte.

 

Ett av Glåmdal SKs tempolag som har tatt NM-tittel hjem til Kongsvinger. Sverre Ekås nr 2 f.v.

49 km og målgang på godt brukt damesykkel

Da Ekås deltok i Tour de France-kopien, Course de la Paix (Fredsrittet) ,var han uheldig og fikk ødelagt sykkelen snaut 5 mil før målgang. Sjåføren på servicebilen var for opptatt med å få fyr på sigaretten, og så ikke at jeg hadde hatt uhell. Dermed så en stund ut til at jeg måtte bryte, forteller Ekås. Men plutselig kommer en buss med helsepersonell. Bussjåføren ble oppmerksom på problemet mitt og stoppet. Han løp ut i folkemengden og nappet til seg en godt brukt damesykkel slik at jeg fikk fullført løpet. De siste 49 kilometerene på denne sykkelen er kanskje de tøffeste kilometerene jeg noen sinne har syklet, minnes Ekås.

Det var verken bukkehorn, gir eller skikkelige dekk på «lånesykkelen» Sverre Ekås brukte de siste 49 kilometerne. Det viktigste var å komme i mål, sier han. (Illlustrasjonsbilde)

Bli med på festen, oppfordrer Ekås

Sverre Ekås oppfordrer til slutt alle til å bli med å heie frem syklistene. Han har selv kjent på kroppen at et engasjert publikum med sine heia-rop gir ekstra inspirasjon og energi. Vi håper med andre ord at Kongsvingers innbyggere skaper et snev av Tour de France-stemning ute langs løypa og i bakkene opp mot målgang. Jeg skal i alle fall gjøre mitt, avslutter Sverre Ekås.

Sverre Ekås og hans far Leif var blant initiativtakerne da Glåmdal SK ble etablert i 1970.  Opp gjennom årene har flere av landets proffsyklister vært knyttet til klubben, blant annet Dag Otto Lauritzen i sesongen 1983/84. Fra 1968 til 1970 syklet Ekås selv på øverste nivå i Norge, da for Rye Sportsklubb.

Her kan du også lese hva rittleder Ole Petter Vibekken sier om arrangementet. 

Translate »