Med Aktiv Bemanning som vår lokale hovedsponsor og en imponerende dugnadsinnsats fra hele Kongsvinger, er vi klare til å ta imot Norgeseliten til NM Temporitt torsdag 27. juni, sier rittleder Ole Petter Vibekken i Kongsvinger Sykleklubb. Vi gleder vi oss til det som kommer til å bli en folkefest i Kongsvinger.

At Aktiv Bemanning med en gang sa ja til å bli med som vår lokale hovedsponsor betydde alt for oss, sier Vibekken. Allerede da falt de viktigste brikkene på plass. Ikke bare falt brikkene på plass, men Aktiv Bemanning gjorde det mulig for oss å ta arrangementet.

Sponser også Glåmdal Sykleklubb

– Aktiv Bemanning er også en god støttespiller for sykkelmiljøet lokalt, og har i en årrekke sponset Glåmdal Sykleklubb, sier Vibekken. Derfor var det også naturlig for oss å spørre om de ville være hovedsponsor for NM Temporitt som går i Kongsvinger.

Aktiv Bemannings første reaksjon var at dette var positivt for byen og en unik mulighet til å sette Kongsvinger på kartet. Å møte en så umiddelbar positivitet ga en energiboost.

Ole Petter Vibekken, Glåmdal Sykleklubb.

Dette har jeg drømt om å få arrangere i distriktet, sier Ole Petter Vibekken. Nå er det like før vi sender syklistene avgårde.

Enorm støtte fra hele distriktet

– Jeg er imponert over dugnadsinnsatsen hele Kongsvinger bidrar med for at arrangementet skal få en så flott ramme som mulig. Det har mye å si for de om lag 200 syklistene som stiller til start at det legges opp til folkefest. Prikken over i’en må bare være at juni viser seg fra sin aller beste side denne dagen.

Torsdag 27. juni på Kongsvinger

Temporittet foregår i Kongsvinger torsdag 27. juni og er den del av NM-uka. Landeveisrittet arrangeres av Ringerike Sykkelklubb og fellesstarten går fra Røyse søndag 30. juni. Her er programmet for Kongsvinger:

Arenakartet finner du her.

Temporitt-trøya fra Kongsvinger blir med i Tour de France

Torsdag og søndag er de to viktigste rittene og der det deles ut NM-trøyer. Vinneren av temporittet på Kongsvinger får tempotrøya som han får sykle med i alle konkurranser denne sesongen. Det betyr at Kongsvinger-trøya blir å se i Tour de France i år.

Spektakulær målgang på Festningen

Kongsvinger kommune bidrar med liv og røre i sentrum og langs veien opp til festningen. Starten går fra Kirketorget og målgangen oppe på festningen kommer til å bli spektakulær, sier Vibekken. Aktiv Bemanning vil synes godt i bybildet og selvfølgelig oppe på festningen ved målgang. Her har de blant annet «lederstolen», slik vi er vant til å se i flere andre idretter.

Alle oss i Aktiv Bemanning ønsker Glåmdal Sykleklubb lykke til med NM Temporitt, sier daglig leder Even Haug (ytterst til høyre).

Unik mulighet til å vise frem distriktet

– Det er jo dette jeg har drømt om å få arrangere i distriktet, sier Vibekken. Da muligheten dukket opp var det bare å kaste seg rundt å begynne planleggingen, sier han. Et slik arrangement er en unik mulighet til å vise frem distriktet. Men, det er mye som må på plass av godkjenninger.

Veimydighetene må blant annet godkjenne trasé og vakthold. Behandlingstiden på slike godkjennelser tar vanligvis mange måneder, men her har de vært helt utrolige og behandlet saken i rekordfart.

– Jeg er så stolt av Kongsvinger, sponsorene med Aktiv Bemanning i spissen og hele distriktet, som har stilt opp på kort varsel med det som skal til for at denne torsdag skal bli en flott opplevelse for landets elitesyklister og publikum. Ikke bare gjør de det mulig, men de gjør det til en folkefest, avslutter Ole Petter Vibekken.

Tusen takk alle sammen, og så håper jeg vi sees, for dette kommer til å bli gøy!

Vi har også tatt med prat med Sverre Ekås, som er en av Kongsvingers første sykkelprofiler. Den saken kan du lese her.

Translate »