Arn Olav Hauge var lei av både vintermørke, kulde og lediggang. Da Aktiv Bemanning ringte med tilbud om et vikariat, var han ikke sen om å takke ja. I dag har han fast jobb som maskinfører hos GIR på Hernesmoen.

 

– Jeg sa at jeg var interessert, men at jeg ikke kunne flytte sånn uten videre. Jeg spurte om de kunne være behjelpelig med transport og bolig, og de sa at det var ikke noe problem. Da takket jeg ja med en gang, og har ikke angret et sekund på det, sier Arn Olav Hauge på klingende Finnmarksdialekt.

 

Stortrives

Det er en vakker høstmorgen i slutten av oktober. Gjenvinningsstasjonen på Hernesmoen bader i den lave morgensola. Et par, små kuldegrader bærer bud om at vinteren ikke er langt unna. Arn Olav Hauge har akkurat klatret opp i den knallgule hjullasteren, og snart begynner meldinger og instrukser å ramle inn over interkomanlegget. 32-åringen, som er født og oppvokst i Berlevåg, gliser bredt. Han stortrives. Vinteren kan bare komme. Han er vant til kulde og mørke.

 

Vikariatet ble fast jobb

Han begynte i den nye jobben rett etter påske. Det som egentlig bare skulle være en ukes vikariat, ble forlenget allerede etter et par dager.

– De spurte om jeg kunne være der noen måneder, og det sa jeg selvsagt ja til. Etter en stund ble det ledig en stilling her, og da fikk jeg beskjed om å søke på jobben. Den fikk jeg, og nå har jeg hatt fast jobb her siden begynnelsen av oktober, sier Arn Olav Hauge, som dessuten har skaffet seg en koselig leilighet på Sander, like i nærheten.

– Jeg trives veldig godt her ute på bygda, og så lenge jeg er ungkar, er det ikke langt verken til Kongsvinger eller Skarnes. Ikke til Oslo heller, for den saks skyld

 

Roser Aktiv Bemanning

Ikke uventet er Arn Olav Hauge full av godord om Aktiv Bemanning.

– De har skaffet meg både jobb og bolig, så for meg var det en sann lykke at de klarte å huke tak i en arbeidsledig maskinfører langt der oppe i Finnmark. Folkene hos Aktiv Bemanning har vært helt supre på oppfølging.

Maskinfører Arn Olav Hauge, her flankert sammen representant for GIR og Odd Arne Klokkerhaug fra Aktiv Bemanning

 

Les også:

Slik opplever driftssjef Anders Amundsen i GIR samarbeidet. 

Translate »