– Avtalen vi har med Aktiv Bemanning gir oss først og fremst tilgang til den kompetansen vi har behov for. Det gir også kandidater en anledning til å vise seg fram, og vi kan vurdere hvor godt de fungerer her hos oss.

 

Det sier driftssjef Anders Amundsen ved gjenvinningsstasjonen til GIR på Hernesmoen i Sander, som har benyttet seg av tjenestene til Aktiv Bemanning i snart tre år.

 

Liten organisasjon

Det interkommunale gjenvinningsselskapet GIR har totalt 30 årsverk fordelt på fire avdelinger, og på driftsavdelingen til Anders Amundsen er de fem medarbeidere, inkludert sjefen sjøl.

– Fire, som jeg pleier å si, og en som ser på, gliser Amundsen.

– Vi er jo ingen stor organisasjon, men det hender fra tid til annen at en av medarbeiderne her går av med pensjon eller finner seg en annen jobb et eller annet sted. Dessuten har vi ofte behov for kortere vikariater på grunn av sykdom eller andre ting. Da er det godt vi har Odd Arne (Klokkerhaug) og kollegene hans hos Aktiv Bemanning.

Avtalen gir oss tilgang til den kompetansen vi har behov for.

Trenger maskinførere

Det er først og fremst maskinførere som Amundsen trenger, og de «går ikke på gress», som han sier.

– Det er slett ikke enkelt å finne kvalifiserte maskinførere nå for tiden. Det er stor etterspørsel, og de som har sertifikatene i orden er som regel i fast ansettelse.

– Vi fant jo Arn Olav til deg, smiler seniorrådgiver Odd Arne Klokkerhaug, og viser til en maskinførervikar som fikk fast ansettelse hos GIR for ikke lenge siden.

– Men generelt er det riktig at vi gjerne skulle hatt mange flere med denne utdannelsen. Likevel klarer vi som regel å finne frem til en egnet kandidat, forteller Klokkerhaug.

– Det er slett ikke enkelt å finne kvalifiserte maskinførere nå for tiden.

Må kjenne kunden

Amundsen og Klokkerhaug pleier å møtes engang iblant. I dag har seniorrådgiveren med en kandidat som han ønsker å presentere for driftssjefen.

Jo bedre vi kjenner kundene våre, jo bedre er vi i stand til å levere det de trenger. I dette tilfellet var det jo kjemi med en gang, så dette var et positivt møte, mener Klokkerhaug.

 

 

Les også:

Historien om Arn Olav som fikk fast jobb hos GIR

Translate »