Geir Manshaus (ytterst til høyre på bildet over) stortrivdes fra første dag hos Norske Backer på Kongsvinger. Her startet han opp i et vikariat gjennom Aktiv Bemanning, men ble senere fast ansatt. Så godt trives han i jobben og distriktet at han nå har meldt flytting fra Oslo, og kjøpt leilighet i Kongsvinger. 

Geir Manshaus er en av fire som har fått tilbud om fast ansettelse hos Norske Backer, etter å først ha jobbet i vikariat. Alle vikariatene er formidlet gjennom Aktiv Bemanning.

Ikke uvanlig å få tilbud om fast stilling

Vi er selvfølgelig svært godt fornøyd med å finne så gode kandidater at våre kunder tilbyr dem fast ansettelse, sier seniorrådgiver Odd Arne Klokkerhaug hos Aktiv Bemanning. Men, den største og viktigste jobben er det kandidatene selv som gjør gjennom vikariatperioden – ved å tilføre kompetanse og ved å yte god innsats, sier Odd Arne.

Aktiv Bemanning
Seniorrådgiver Odd Arne Klokkerhaug i Aktiv Bemanning.

Aktiv Bemanning fant relevant jobb raskt

Historien Geir forteller starter da hans tidligere arbeidsgiver i Oslo måtte permittere flere av sine ansatte. – Jeg er ikke av den typen som orker å sitte passiv å vente på at noen skal ordne ting for meg, sier Geir. – Derfor tok jeg umiddelbart kontakt med flere bemanningsselskaper. Jeg var innstilt på å komme meg ut i jobb raskt.

Av de bemanningsbyråene jeg hadde dialog med var det hos Aktiv Bemanning jeg følte meg best ivaretatt.

Etter å ha hatt dialog med Aktiv Bemannings kontor i Oslo fikk jeg raskt en telefon fra Odd Arne Klokkerhaug på Kongsvinger. De hadde et interessant vikariat hos Norske Backer. Jobben der passet meg perfekt og var veldig lik den jeg hadde hatt tidligere, så denne takket jeg ja til umiddelbart.

Flyttet inn i tjenestebolig og ukependlet

I startfasen dagpendlet jeg fra Oslo til Kongsvinger, og det gikk helt fint. Jeg fikk imidlertid raskt tilbud om bolig gjennom Aktiv Bemanning. Jeg takket selvfølgelig ja til det og flyttet inn i tjenesteboligen de har og ble ukependler. Her bodde jeg sammen med flere andre trivelige ukependlere et par år. 

Jeg ble mer og mer glad både i Kongsvinger og i jobben på Norske Backer, sier Geir. Jeg håpet selvfølgelig at vikariatet skulle bli til permanent jobb en dag – da var drømmen å ta med meg kona og flytte til Kongsvinger. Så lenge jeg var i vikariat turte jeg ikke selge boligen vår i Oslo eller kjøpe egen i Kongsvinger. Bofellesskapet og ukependling fungerte utmerket.

På Norske Backer sitt mekaniske verksted, hvor jeg jobber som sveiser, er arbeidsoppgavene mange og oppdragsmengden økende. Da jeg etter et par år i vikarstilling fikk tilbud om fast jobb, takket jeg selvfølgelig ja.

Avdelingslederen ved sveiseverkstedet, Levi Rybråten (t.v.) og produksjonssjef Uno Rybråten (ytterst til høyre) har ansatt fire medarbeidere i faste stillinger etter vikariatperioder: Raimundas Baltramaitis (nr 2 f.v.), Joakim Stenmyren (nr. 3 f.v.), Jon Ingi Jonsson (nr. 4 f.v.) og Geir Manshaus (nr. 5 f.v.).

Fast jobb førte til at Geir er blitt «glåmdøl»

Nå har jeg vært fast ansatt i Norske Backer et drøyt år, solgt boligen i Oslo, kjøpt leilighet i Kongsvinger og fått med kona på flyttelasset. Også hun stortrives i Kongsvinger. Vi hadde fra før omgangsvenner i distriktet, så overgangen har ikke vært stor. Både kona og jeg liker forandringen som har skjedd.

God oppfølging og topp service

Jeg har hatt alle tiders oppfølging samt tett og god dialog med Aktiv Bemanning gjennom vikarperioden.

Med andre ord – topp service som førte til fast jobb. Det er jeg svært godt fornøyd med, av slutter Geir Manshaus.

Translate »